23 Nisan 2017 Pazar

El Sanatları
Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı
Tanıtımı
Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, 2005 – 2006 eğitim-öğretim yılında ilk kez öğrenci almıştır. Amacı, her türlü takı tasarımı ve yapımı alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir. Temel sanat eğitimi, teknik resim, takı tasarımı, takı yapım teknikleri gibi derslerin okutulduğu programımızda, estetik ve yaratıcılık ön plandadır. Öğrenciler, titiz ve dikkatli çalışmalar sonucu ortaya çıkardıkları takılar ile yüksekokulumuzu başarıyla temsil etmektedirler.
Programın Amacı ve Hedefleri

Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programının amacı, endüstriyel alanda sektörde üretim yapabilme yetisine sahip teknik elemanlar yetiştirmektir. Öğrencilere Takı tasarım ve uygulamaları için gerekli olan tüm teorik ve pratik bilginin, becerinin kazandırılmasıdır.

Temel sanat eğitimi, teknik resim, takı tasarımı, takı yapım teknikleri gibi derslerin okutulduğu programımızda, estetik ve yaratıcılık ön plandadır. Teknik alanda verilen eğitimi, sanatsal ve estetik değerlerle zenginleştiren öğrencilerimizin, bilgisayar ortamında yarattıkları tasarımlarla da sektöre yön vermeleri sağlanmaktadır. Kuyumculuk sektöründe üç boyutlu tasarımlar yaparak ve yaptıkları tasarımları üretime geçirebilecek meslek elemanları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Çalışma Alanları

Dikey ve Yatay Geçiş İmkanları

İki yıldan sonra Dikey Geçiş Sınavı ile fakültelere devam hakkı tanınır.

Bölüm/Program Öğretim Elemanları